2012 MEZUNLARI ŞEHİT ÖĞRETMEN AYBÜKE İÇİN KENETLENDİ
Tarih : 2021.05.05  17:48:40
Edremit’te Körfez Anadolu Lisesi’ne ismi verilen Şehit Şenay Aybüke Yalçın isminin, Edremit Lisesi Mezunlar Derneği tarafından değiştirilmek istenmesine bir tepki de Şehit Aybüke ile aynı okuldan, aynı dönemde mezun olan öğrencilerden geldi. Körfez Anadolu Lisesi 2012 mezunları yaptıkları ortak açıklamada “Öncelikle, Edremit Lisesi ve Edremit Körfez Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği'nin bizleri temsil etmediğini belirtmek istiyoruz. Bütün hayalleri yarım kalan Şenay Aybüke Yalçın'ın isminin değiştirilmek istenmesi bizler için bir yıkımdır. Ailesi için de yüreklere saplanan bir hançerdir. Bu davayı açanlar bir kez daha düşünsün!” dediler.

2012 yılında Şehit Şenay Aybüke Yalçın ile Körfez Anadolu Lisesi’nden aynı dönem mezun olan 191 öğrenci, yaptıkları ortak yazılı basın açıklamasında şehit isminin tabeladan değiştirilmek istenmesine tepki gösterdiler.

Yapılan ortak basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

Bizler, Edremit Lisesi mezunlarıyız. Edremit Lisesi'nde anısı olan binlerce mezunun içinde bizler de varız.  Öncelikle, Edremit Lisesi ve Edremit Körfez Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği'nin bizleri temsil etmediğini belirtmek istiyoruz.

  9 Haziran 2017 tarihinde, Batman'ın Kozluk ilçesinde, 2012 yılı mezunumuz, canımız Şenay Aybüke Yalçın şehit edildi. Kendisi şehit edildiğinde 22 yaşında birçok hayalleri olan gencecik bir müzik öğretmeniydi. Lise öğrencisiyken hayalini kurduğu mesleğini en güzel şekilde gerçekleştiren idealist  eğitim neferi, ailesinden, öğrencilerinden, bizlerden koparıldı. Kısacık hayatına tarif edilemeyecek başarıları sığdıran Şenay Aybüke Yalçın, 9 Haziran 2017'de tüm Türkiye'nin kızı oldu. Tüm Türkiye onu bağrına bastı. Mağusa Limanı türküsüyle yüreklere kazındı.

   Aybüke, en yüce mertebeye ulaştıktan sonra onun adı, birçok okulda yaşatılmaya başlandı. Bu okullardan birisi de eski adıyla Edremit Lisesi güncel adıyla da Körfez Anadolu Lisesi' dir. 11.01.2021 tarihinde Körfez Anadolu Lisesi'nin ismi, Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Anadolu Lisesi olarak değiştirilmiştir. Ancak bu durum "bazı mezunlar" tarafından dava edilmiştir. Edremit Lisesi'nde kök salan, dalları budakları Konya'ya uzanan, orada öğretmen olan Batman'ın Kozluk ilçesinde öğretmenliğinin en güzel anlarını anıya dönüştüren, canı gibi sevdiği öğrencilerinden, sevdiklerinden koparılan, en önemlisi de bütün hayalleri yarım kalan Şenay Aybüke Yalçın'ın isminin değiştirilmek istenmesi bizler için bir yıkımdır.  Ailesi için de yüreklere saplanan bir hançerdir. Bu davayı açanlar bir kez daha düşünsün!

   Edremit Lisesi mezunu bir öğrenciyken hayallerine kavuşup öğretmen olan ve kısacık hayatına bir ömrü sığdıran, öğrencilerine ışık olan Aybüke öğretmene bu davanın açılması reva mıdır? Şunu belirtmek isteriz ki,  Edremit Lisesi'nin bir tarih olduğunu ve bu ismin Edremit'ten silinmesinin Edremit tarihine zarar vereceğini, şehrin hafızasının değiştirilmek istendiğini vurgulayıp söylemlerini hukuki, tarihi, sosyal nedenlere dayandırmaya çalışarak konuyu saptıran bazı mezunların açtığı bu dava samimi değildir. Çünkü Edremit Lisesi'nin ismi genel liselerin Anadolu lisesine dönüşmesiyle birlikte 2011 yılında Körfez Anadolu Lisesi olarak değiştirilmiştir. Madem Edremit Lisesi isminin değiştirilmesi bir sorundu, neden on yıl önce dava açılmadı? On yıl boyunca Körfez Anadolu Lisesi tabelasını görmekten rahatsız olmayanlar Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın isminden mi rahatsız oldular?  Körfez Anadolu Lisesi ismi neden dava konusu yapılmadı, düzenlenen etkinliklerde neden lisenin isim konusu tartışılmadı? Edremit Lisesi mezunlarını temsil ettiğini söyleyen dernek, bu zamana kadar lisemizde okuyan kaç öğrenciye destek olmuştur? Kaç öğrencinin yüreğinden tutmuştur? Lisemizdeki kaç öğrenciye burs sağlanmıştır? Mağdur olan öğrencilere destek olunmuş mudur? Bizi şovmenlikle suçlayan dernek üyeleri, asıl şovmenliği kendileri yapmaktadır.

    Edremit Lisesi ismi geri gelemez. Çünkü genel liseler Anadolu lisesine dönüştü. Edremit Anadolu Lisesi adı da alınamaz. Çünkü o isimde başka bir lise mevcuttur. Durum böyleyken, yıllardır olmayan ve bundan sonra da olmayacak bir isim üzerinden, bir şehit öğretmenin adının kaldırılmasının istenmesini samimi ve doğru bulmuyoruz. Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Anadolu Lisesi ismi, Edremit Lisesi'nin adının değil, Körfez Anadolu Lisesi'nin adının değiştirilmiş halidir. Eğitim kurumlarının ismiyle ilgili 24.06.2017 tarih ve 30106 numaralı yönetmeliği bu kadar güzel takip eden bazı mezunlar, dernekleri kurulduktan bu yana uyuyor muydu? 65 yıllık bir eğitim kurumunun adı, şehidimizin ismi eklenerek daha anlamlı olmadı mı?

Edremit Lisesi ve Edremit Körfez Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği, on yıl önce derneklerinin olmadığını ve bu nedenle Körfez Anadolu Lisesi konusunu dava etmediklerini söylemişlerdir. Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın adı lisemize 11.01.2021'de verilmiştir. Yapılan paylaşımlarda 2020 yılında derneğin varlığı ortadadır. Söz konusu olan dava 2020 yılında Körfez Anadolu Lisesi ismine yönelik neden açılmamıştır? Açılan bu dava ve gösterilen tüm bu tepkiler "Körfez" sözcüğü için midir?  Şimdiye kadar umursamadığınız isim meselesi acaba şimdi (!) zihinlerinizdeki hangi akan suyu bulandırdı ki şehidimizin adı verilince eteğinizdeki taşları döküp dava açtınız?

 Asıl biz, mezun olduğu okulu yürekten seven, okuluna gönül veren kişiler olarak yıllardır kullanılmayan ve bundan sonra da geri gelmeyecek bir isim üzerinden Şenay Aybüke Yalçın ismine yapılan saygısızlığı, ailesine ve sevenlerine yaşatılan üzüntüyü, Edremit Lisesi ve Edremit Körfez Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği olarak yaptığınız her açıklamayı şiddetle kınıyoruz. Aynı okulda, aynı tarihi dokuda aynı havayı soluduğumuz için de utanıyoruz. Çünkü biz kimsenin kemiklerini sızlatmadık. Okulumuzu emekleriyle yapanlar ve diğer şehit mezunlarımız verilen isimden sonra daha bir huzurla uyuyordur. Bin bir çabayla okul yapanların emeğiyle,  bin bir emekle öğretmen olup canını bu yolda veren bir öğretmenin adının buluşması gurur vericidir. Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın adı kimsenin kemiklerini sızlatmamıştır ama bazı mezunlar Şehit Şenay Aybüke Yalçın ismini istemeyerek şehidimizin kemiklerini sızlatmıştır.

     Yüce Türk yargısının en doğru kararı vereceğine yürekten inanıyoruz. Arkadaşımızın aziz hatırasını yaşatmak için mücadele etmekten hiçbir zaman vazgeçmeyeceğimizin sözünü veriyoruz.

ADEM YUNUS SAYGIN

AHMET   YILDIZ

AHMET OĞUZHAN AYNAROĞLU

ALİ KANSU

ASLI KARAASLAN

ATA BUĞRA          BAYIRLIGİL

AYBERK  YAĞMUR

AYBÜKE  TEMEL

AYŞEGÜL GÜLEŞ

BAHADIR ATİK

BAHAR   BİNGÜL

BARIŞ     MALKOÇ

BARIŞ     KASAPOĞLU

BAŞAK    YİĞİT

BEGÜM AYDIN

BEGÜM KUYUMCU

BEGÜM SUNDAY GEREN

BEGÜM BAŞER

BETİL      KANER

BETÜL     DEMİRDELEN

BETÜL     ALDEMİR

BETÜL     KANDEMİR

BEYZA     ÇİPER

BİLGE      BULUT

BİLGE     PADEM ÖZTOPRAK

BORA     ONAY

BURAK   ARIKOĞLU

BURAK   ÇIRAGÖZ

BURAK   MALKOÇ

BURAK   KOZALI

BURCU   AYDEMİR

BÜŞRA    ERKENCİOĞLU

BÜŞRA    ÖZEN

BÜŞRA    ERKAN

BÜŞRA   TEZEL AYDIN

BÜŞRA   AYTEN

BÜŞRA   İĞDİGÜL

BÜŞRA   GÜLELİ

BÜŞRA   UYSAL ALTAN

CAN        ALPAYDIN

CANAN   TAŞAR

CAVİT     MANDEV

CENK HASAN AYDOĞAN

CEREN    KOÇ

CEYDA    ALTAN

CEYLAN  ÖZCAN LATİFOĞLU

CUMHUR ATEŞ

ÇAĞLAR FİDAN

DAMLA  ENİYİSİ

DEMET   ÖRKÜN

DENİZ     GÜNEŞ

DERYA    ÖZEL ERGÜN

DİDEM    ZEYBEK

DİLARA  YAMANLAR

DİLARA GÜNDER

DOĞUKAN             GENÇER

DUYGU ÖZKAN AKARLAR

EBRU      SANDIKÇI

EBUBEKİR KAPLAN

ECE KANSU AVCI

ECEM      YAPICI

EFİL        TAPUCUOĞLU KESKİN

ELÇİN     OVALI

ELİF         TINAZTEPE

ELİF         ÇETKİN ÖZEN

ELİF         ÖZER

EMİNE    ÇAL

EMRE      ÇAY

ENGİN     ÇETİNKAYA

ENVER KADİR ÖZEL

EREN FEHMİ KAYA

ESİN       YAMAÇ

ESRA       TEKİN

ESRA      TORUN AYDEMİR

EZGİ        KAYAALP

EZGİ       YENİADA

FADİME  ÖZ

FATİH     AVCI

FATMA   AKYOL

FATMA   AKYEL

FATMA   DAMAR DURGUT

FATMA   BIYIKOĞLU

FATMA   SARIOĞLU

FİKRET   NALBANTORUNÇ

FİSUN     DÜRÜST SAL

FUNDA   ÖZEN

FURKAN ÖZTÜRK

GAMZE   YALÇIN

GÖRKEM ZENGİN

GÖZDE   AKGÜL

GÖZDE   ÜNAL AZARAK

GÜLHAN  ARMUTÇU

GÜLNUR SAVAŞ

GÜRKAN MUTLU

HALİL AKÇAOĞLU

HALİL  KUBİLAY    ERSÖZ

HAMDİ İNANÇ ENİYİSİ

HAMDİ UTKU CEYLAN

HANDE   HİÇDURMAZ

HÜLYA    MERCAN SOMAK

HÜSEYİN PİRİM

HÜSEYİN ÜNAL

ILGIN ÜZE

İDİL  ISPARTA SEZGİN

İREM ASLAN

KAAN İZBUDAK

KADİR ÖZKAN

KEMAL BAKACAK

KEMAL   YILDIZ

KEREMCAN ESA

KÜBRA   SİYAM

MEHMET YILDIZ

MEHMET DEMİR

MELEK    AYDEMİR

MELTEM ÖZDEMİR

MERT GÖZEK

MERT  ÖZBİR

MERT ALBAYRAK

MERT ALTAN

MERVE   ERGEN

MERVE   ÇOLAK

MERVE   ÇETİN

MERVE   HELVACI

MERVE   UÇKAN

METİN CAN MAYADAĞ

MUHAMMET AYDEMİR

MUHAMMET İNAN BALTA

MUHAMMET TAHA KARAÇAM

MUSTAFA GÜLER

NAZAN   AKBABA

NİLGÜN NURSU TEKAY

NİSAN DİNÇ

OĞUZHAN PEHLİVANOĞLU

OĞUZHAN GÜREL

ORHAN  ÇALIŞIR

OSMAN  ŞİLİT

OSMAN TOLGA    GÖKÇE

ÖYKÜ     ÇIRAKOĞLU ŞİLİT

ÖZLEM   SUSURLUK

PINAR    YENİARAS

RAHİME EROLAN

RAMAZAN FURKAN ÇETİN

RUKİYE   AKBAŞ ROSİKE

SAADET TOPRAKKAN

SAADET SADIKOĞLU

SABRİYE KOÇDOĞAN

SAMET   İNCE

SEÇİL      TURUDOĞLU KOCUKLU

SEDA      PINARBAŞI ÜLGER

SELDA    ÖZTEL

SELİM     ÇEVİK

SELİM     KARAMAN

SERKAN  BULUT

SERKAN  LEVENT

SERPİL    GÜNDÜZ

SERRA    SARIKAN

SEVDE     BAĞCIOĞLU

SEVGİ      ARSLAN

SEVİNÇ   DİNÇ

SEZAİ      GÖKMEN

SİMGE    TAN

SİNEM    ARAT

SİNEM    MAYADAĞ

SOYKAN KİŞİOĞLU

SÜLEYMAN KALEMER

TANER    KİRAZ

TAYLAN  YÜCEKÖK

TEVFİK    AKPINAR

TOLGAHAN TOPER

TUGAY    ALAN

TUĞÇE    ERBOZ

TUĞÇE    KÜÇÜK

TÜRKAN ÖZTÜRK

TÜRKÜLER ARTAN

UFUK      ZEYTİNCİ

UMUT ENES BÜKÜLMEZ

VEYSEL   AYDIN

YAĞMUR  DERELİ

YAĞMUR PARMAKSIZ

YAĞMUR BALA

YAKUP    GÜNEBAKAN

YASEMİN YENGİN

YUSUF    ORTASAÇ

ZEHRA    KAYA

ZEHRA GİZEMGÖKÇE

ZELİHA   ÇIRA

ZEYNEP ÖZHAN OFLAS

ZEYNEP SEVDE     KOÇ

ZİŞAN     TUNCAY

ZÜBEYDE  AÇIKGÖZ

1068 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri