EDREMİT’TE 103 YIL ÖNCEKİ HEYECAN YAŞANDI
Tarih : 2022.05.19  16:41:39
103 yıl önce Samsun’da yakılan milli mücadele meşalesinin ilk günkü heyecanıyla Balıkesir ve ilçelerinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı.

Edremit’te İlçe protokol üyeleri, vatandaşlar ve gençlerin katılımıyla Edremit Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan Gençlik Yürüyüşünün son bulduğu Şehit Hamdibey Meydanı’nda düzenlenen törenle Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşları anısına çelenk bırakıldı. Törenlere Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, AK Parti İlçe Başkanı Ekrem Umutlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Özbek, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Fethi Bilge, Edremit Belediyesi Başkan Vekili Tümdeniz Çelebi ve belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, STK’lar, Kurum amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Meydandaki törenlerin ardından, 19 Mayıs etkinlikleri, Edremit Gençlik ve Spor Salonu’nda devam etti.  Burada günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Edremit İlçe Gençlik ve Spor müdürü Fethi Bilge yaptı.  Çeşitli spor etkinlikleri ve yarışmalarla devam eden 19 Mayıs kutlamaları sonunda yarışmaları kazanan öğrencilere de ödülleri takdim edildi.

573 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri