MUHAMMED VURMAZ ÜLKE TV’DE CANLI YAYINDAYDI
Tarih : 2024.03.25  16:41:12
Ülke TV ekranlarında dün akşam saat 22:00’da Hasan Öztürk moderatörlüğünde Gündem Özel programına konuk olan Edremit Belediye Başkan Adayı Muhammed Vurmaz, Edremit için yapılacak projelerini ve çalışmalarını anlattı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve 20 İlçe Başkan Adayları eşliğinde Balıkesir’de ve diğer ilçelerde yapılan ve yapılacak projeleri konuşuldu.
“EDREMİT’İN 5 YIL DAHA KAYBETMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”
Canlı yayında konuşan Cumhur İttifakı Edremit Belediye Başkan Adayı Muhammed Vurmaz, “Öncelikle ekran başında bizleri izleyen vatandaşlarımıza sevgi, saygı ve hürmetlerimi sunuyorum. Edremit şuanda bahsettiğiniz gibi Cumhuriyet Halk Partisi’nin kalesi değil. Malumuzu 6360 sayılı yasadan sonra Büyükşehir olmamız hasebiyle 5 tane belde belediyemiz kapandı ve Edremit’e bağlandı. Bundan dolayı Edremit’te bir sistem değişikliği oldu diyebilirim ama en son Cumhur İttifakı olarak girdiğimiz2019 yerel seçimlerinde yaklaşık 8300 küsür oy ile seçim kaybedildi. Tabi Cumhur İttifakı bir blok, Millet İttifakı bir bloktu.. Şimdi biz Edremit’te çok iddialıyız. Özellikle son 3,5 yıldır Büyükşehir Belediyemizin Edremit Körfez bölgesine yaptığı yatırımlar ortada. En son açılışını Sayın Bakanımız Mehmet Özhaseki Bey’in ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’ın katılımlarıyla yaptığımız Ülkü Yolu açılışını gerçekleştirdik.  Bu proje çok ciddi bir yatırımdı. Edremit’in 50 yıllık ulaşım sorununu çözecek bir proje ile Edremit’in merkezini sahil ile bağladık. 34 yaşında Balıkesir’in en genç belediye başkan adayı olarak projelerimizle, vaatlerimizle halkın karşısına çıkıyoruz. Edremit’in en önemli sorunu alt yapı. Yağmur suyu ile kanalizasyon hatlarının ayrılması işlemleri.. Popülist siyasi yaklaşımları bir kenara bırakıp, siyasi partinin konforunu bir kenara bırakıp, hizmet odaklı Edremit’in yönetilmesi gerekiyor. Edremit’in bir 5 yılının daha kayıp olmasını istemiyoruz. Hükümetimizin ve Büyükşehirimizin destekleri ile birlikte Edremit’i bu 5 yıl içinde hizmetlerimizle 25 yıl daha ileri götürmeyi hedefliyoruz” dedi.
GÜRE’DE ARITMA SORUNU ÇÖZÜLDÜ..
Moderatör Hasan Öztürk’ün körfezin kirlenmesi ile ilgili arıtma konusundaki sorusuna  Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Varolan arıtmalarımız aslında normal nüfusu kurtarıyor. Ama 1 Milyon nüfusa ulaşan bir yaz sezonunda arıtmalarımız yetersiz kalıyor. Fosseptik kullanılan yerlerimiz var.Örneğin Güre gibi. Şuanda yer tahsisini yaptık, temelini atma aşamasına getirdik. Güre’de en kısa zamanda arıtma faaliyete geçerek hizmete başlıyoruz” dedi.
DOĞALGAZ, EDREMİT’İN HER BÖLGESİNE ULAŞTIRILACAK!
Moderatör Hasan Öztürk’ün doğalgaz ile ilgili sorusuna cevap veren Muhammed Vurmaz, “Edremit’te mevcut belediyenin doğalgaz ile ilgili aksiyon alamamasından kaynaklı 2 yıl bir kaybımız oldu. Edremit’in merkez mahallelerinde doğalgazın ulaşamadığı yerler var. Biz taahhüt ediyoruz, 2024 yılının sonuna kadar Akçay’ın tamamında 2025 yılının kış ortasına kadar da Altınoluk dahil olmak üzere tüm ilçe sınırlarında doğalgaz konforuna ulaştıracağız.” Dedi.

253 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri