BU FAHİŞ FİYATLARA KİM DUR DİYECEK?
Tarih : 2024.05.08  17:12:41
3 Bardak Çay 2 Top Dondurma 224 TL Edremit, Akçay ve çevre ilçelerinde faaliyet gösteren bazı tanınmış Cafe ve Restaurant gibi işletmelerin uyguladıkları fahiş fiyatlar, vatandaşların tepkisine neden oluyor. Vatandaşlar “bu fahiş fiyatlara kim dur diyecek?” diyerek yetkilileri göreve davet ettiler.

Körfez bölgesinde özellikle turizmin yoğun olduğu sahil kesimlerinde bazı cafe ve restaurantların fiyatlarını kapı girişine asmamaları ve uyguladıkları yüksek fiyat vatandaşların tepkisine çekiyor. 

Ailesi ile birlikte vakit geçirmek için dışarıya çıkan vatandaşlar, bazı kafelerde serbest piyasa ekonomisi adı altında fahiş fiyatlar uygulandığını söylediler. Gazetemiz Burhaniye Temsilcisi Ömer Kalaycı kendisine bu yönde gelen şikayetler üzerine gittiği bir kafede yaşadıklarını şu şekilde anlattı:  “Bazı kafelerin fahiş fiyat uyguladığı yönünde gelen şikayetler üzerine ben de 5 Mayıs 2024 pazar günü eşimle birlikte Akçay’da bulunan tanınmış bir cafe kuruluşuna saat 17.50 de vakit geçirmek için gittim. Cafe bölümünde ufak çay bardaklarıyla 3 bardak çay içip, 2 top ta dondurma yedik. Hesap istediğimde benden 224. TL kasa fişi kesilerek ücret alındı daha sonra oradan ayrıldığımızda fark ettiğimde bize satılan ürünlerin kasa fişinde ismi ve fiyatlarının belirtilmediğini gördüm. Market alışverişlerinde her zaman aldığın ürünlerin isimleri ve fiyatları yazılı olur. Akçay ve buna benzer yerlerde bulunan cafelerde çayın ve dondurmanın fiyatları halka belirtiliyor. Bize getirilen ürünleri  belirtilen ürün kataloğunda ürünlerin fiyatları belirtilmemişti. Körfez halkının bu gibi kuruluşlardan fahiş fiyatlar alındığını benimde başıma geldiğinde anladım. Ben ve körfez halkı olarak bu gibi kuruluşlar kim ve kimler tarafından denetleniyor? diyerek soruyoruz. Benden alınan 224 TL fahiş fiyat için bu kuruluştan şikayetçiyim. Bu işlerle ilgilenen Belediye yetkililerinin ve ilgili Makamlarının bu gibi kuruluşları denetlemelerini, halkı serbest piyasa ekonomisi adı altında kandırılmamalarını körfez halkı olarak bekliyoruz” dedi.

Ömer KALAYCI

267 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri