Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Tümer, Genel Başkan Yardımcısı Namık Altıparmak, Türk Enerji-Sen Zonguldak Şube Başkanı Selami Yoğurtçu, Türkiye Kamu-Sen Zonguldak Temsilcisi Kadir Bacioğlu, Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören ve Kamu-Sen’e bağlı sendika üyeleri ile birlikte gazetecilerle bir araya geldi. Zonguldak ziyareti ile ilgili konuşan Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Mehmet Özer, Türkiye Kamu-Sen’e bağlı diğer sendikaların hizmet alanında bulunan arkadaşlarla kamu görevlilerinin sorunlarını tartışmak ve arkadaşları bilgilendirmek amacı ile Zonguldak'ta bulunduklarını söyledi. Emek örgütleri için Zonguldak’ın önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Özer, “Bugün öncelikle hizmet konumumuzdaki iş yerleri ziyaret etmek amacı ile Zonguldak’a geldik. Aynı zamanda Türkiye Kamu- Sen’e bağlı diğer sendikalarımızın hizmet alanında bulunan arkadaşlarımızla kamu görevlilerinin sorunlarını tartışmak ve arkadaşlarımızı bilgilendirmek amacı ile burada bulunuyoruz. Biz emek örgütleri için Zonguldak önemli bir ilimizdir. Zonguldak yoğun emek gerektiren, emeğe saygının, emekçinin haklarının en çok tartışıldığı ilimizdir” dedi.
“TTK’NIN ÖZELLEŞTİRİLMESİNE KARŞI DİRENEN BİR SENDİKAYIZ”
Türkiye Taş Kömürü Kurumu’nun özelleştirilmesi ile ilgili de konuşan Özer, TTK'nın Cumhuriyet’in kuruluşundan kısa bir süre sonra kurulmuş ve Türk ekonomisine önemli katkılarda bulunmuş bir kurum olduğunu söyledi. Sendika olarak özelleştirme konusunda hiçbir zaman tartışmaya girmeyecek kadar çok net olduklarını belirten Özer şöyle devam etti:
"Zonguldak maden kömürünü en çok çıkartmış ve geçmişten bu yana Türkiye’nin en büyük kömür havzasına sahip olan ildir. TTK kamu iktisadi devlet teşekkülüdür. Kamu iktisadi devlet teşekküllülerinin büyük bir çoğunluğu günümüz şartlarında zarar etmektedir. TTK’da bu hükümet ve bundan önceki hükümetler döneminde her zaman zarar ettiği için maden yasası gerekçe göstertilerek, buna benzer başka gerekçeler ile özelleştirme tehlikesi ile karşı karşıya kalmıştır. TTK Cumhuriyet’in kuruluşundan kısa bir süre sonra kurulmuş ve Türk ekonomisine önemli katkılarda bulunmuş bir kurumdur. Gerek bu kurumda çalışan personelin mali ve sosyal haklarını düzeltmek, gerekse bulunduğu çevrede bulunan köy ve kasabalardaki halkada eğitim kültür ve diğer birçok hizmetleri getirmiş bir kurumdur. Biz TTK’nın özelleştirilmesine karşı direnen bir sendikayız. Çünkü biz özelleştirme konusunda hiçbir zaman tartışmaya girmeyecek kadar çok netiz. Biz bu kurumların siyasetin etkisinden çıkartılarak bu kurumların rehabilite edilerek, bu kurumlara yeniden teknolojik yatırımlar yapılarak bu kurumların tekrar rantabl hale getirilmesinin taraftarıyız. Gerek Maden Kanunu, gerek İş Sağlığı ve İş Kanunu gerekçe gösterilerek sürekli TTK üzerinde demokrasi krizi gibi bazı spekülasyonlar yapılmaktadır."