Edremit’te “Şoför Nebahat” yoğun ilgi gördü
Tarih : 2018.03.28  09:30:22
Balıkesir’in Edremit Belediyesi’nin kültür etkinlikleri kapsamında Dünya Tiyatrolar Günü dolayısı ile Şükrü Tunar Kültür Merkezi'nde Çiğdem Tunç Tiyatrosu tarafından sahnelenen "Şoför Nebahat" adlı oyun yoğun ilgi gördü.

Yeşilçam'ın unutulmayan karakterlerinden "Şoför Nebahat" Dünya Tiyatrolar Günü’nde Edremit ilçesinde tiyatroseverlerle buluştu. Tiyatro oyununda 1960'lı yıllarda Yeşilçam sahnelerinde ünlenen "Şoför Nebahat" karakterini Çiğdem Tunç canlandırdı. Barış Bölükbaşı'nın kaleme aldığı oyunda Tunç'un yanı sıra Murat Parasayar, Abidin Yerebakan, Sema Aras, Melih Çardak, Deniz Salman, Gökçeçiçek Özülkü, Onur Sarıaltın, Deniz Değirmenci, Alper Çorumluoğlu, Çağrı Erceber, Soykan Kişioğlu, Melek Karabiber, Derya Yıldız, Ezgi Küçük ve Savaş Özkartal rol aldı. Tunç, sahnelenen oyunun ardından yaptığı açıklamada, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Gününde Edremit Körfezi’nde olacaklarını belirleterek tüm tiyatrocuların gününü kutladı. 
Edremit'te oynadıkları tiyatro oyununa yoğun ilgi gösterildiğini belirten Tunç, "Tiyatroyu ölen ya da yok olan bir sanat dalı olarak kimse görmesin. Her sene yepyeni tiyatrolar açılıyor. Her sene her tür tiyatrolar açılıyor. Tiyatro salonlarını seyircilerimiz doldururken, tiyatro sahipleri, oyuncular, teknik ekip bu işi yapmaktan vazgeçmiyor. Çünkü insanı insana insanla ve en iyi insanca anlatan tek sanat dalı olduğu için Dünya Tiyatrolar Günü'müz kutu olsun” dedi. 
Tiyatro oyununu izleyen Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka da sanatın dünyayı aydınlattığını ifade etti, oyun sonunda Tunç ve tiyatro ekibini tebrik etti.  

74698 kez okundu
Diðer Magazin Haberleri